Una floració espectacular

Les petúnies ens regalen una abundant i constant floració des de la primavera fins a la tardor, mantenint el nostre jardí viu, alegre i colorit. Tenen un ampli ventall de colors que va des del blanc fins al vermell, passant pel groc, el taronja, el blau, tota la gamma de roses i violetes… sense oblidar les vistoses varietats bicolor. Són ideals i resulten molt vistoses, tant en test com directament al jardí o en testos penjants. També hi trobem una varietat especialment per penjar, la surfínia.

Cures bàsiques

No és una planta molt exigent, però li hem de procurar unes mínimes cures. Amb un terra fèrtil, temperatures suaus, exposició solar i adob a la primavera, obtindrem una espectacular floració, molt duradora. Tolera bé el fred lleu, però no les gelades. També és important podar regularment la planta per potenciar la floració.

Procura plantar-les a una terra solta, rica en nutrients i amb un bon drenatge. Com totes les plantes, cal evitar que tingui un excés d'humitat ja que això podria provocar malalties i plagues. El recomanable és regar-les entre 3 i 4 vegades per setmana, tant si estan plantades al jardí com a testos.

Infinitat de varietats

Hi ha moltes varietats de petúnies, amb flors més grans o petites, acampanades, amb port penjant, compactes, etc, etc. Sigui quina sigui la vostra elecció, les petúnies i les surfínies es convertiran en les protagonistes del vostre jardí, balcó o terrassa.