L'orquídia de papallona (Phalaenopsis) és una orquídia elegant les flors de la qual recorden una mica a una papallona. A més de sorprendre la bellesa de les seves flors, destaca el port elegant ja que d'una tija alta elegant creix una branca de flor exuberant que penja amb gràcia a mesura que sorgeixen més flors. Les flors poden ser grans i petites. Totes les orquídies tenen una aparença exòtica i una llarga floració. Com la Phalaenopsis té fulles dures i flors fermes, no és atractiu per als insectes i es pot conrear amb els mínims fitosanitaris. Això ho converteix en una de les plantes vives conreades 'més netes'. A les zones més càlides del planeta, com la selva tropical, les orquídies creixen en les branques dels arbres sense prendre aliment d'ells. Aquest tipus de plantes les hi coneix com a plantes epífites. El que aconsegueixen les orquídies dels arbres, és que les arrels creixin cap a la llum i juntament amb la humitat del clima, ja poden viure amb tranquil·litat.

Consells de cura A les orquídies els hi agrada els ambients on la temperatura estigui compresa entre els 18 i els 22 ºC, necessiten poca aigua, però si fer-li una immersió total en aigua a les arrels cada dues setmanes aproximadament. Es deu cobrir arrels i terra durant uns segons i després deixar que dreni tota l'aigua. També seria convenient que s'abonés cada dues o tres setmanes per ajudar al creixement de nous brots.

  

 

Idees per decorar amb la teva orquídia Les orquídies com són tan elegants es poden presentar de múltiples formes, es poden ambientar en testos transparents per millorar l'entrada de llum a les seves arrels, poden presentar-se penjant en algun element, en gerros de cristall…