Avets com Picea o Abies són els grans protagonistes per Nadal, però també poden tenir el seu lloc al jardí durant tot l'any. Hi ha una gran varietat d'avets on cadascun té la seva pròpia personalitat. Hi ha espècies que inspiren a un jardí japonès, unes altres amb siluetes singulars, unes altres amb tonalitats blavoses…A continuació us detallem algunes espècies:

L'avet de Noruega (Picea Abies) és el més venut. L'ocupació de les branques i la forma de l'arbre li donen un toc decoratiu. L'avet nan (Picea glauca 'Conica') és un bell i compacte arbre en forma de piràmide. La majoria de les grandàries més petites es conreen en test. És el mini arbre de Nadal ideal per a usar com a arbre decorat. L'avet serbi (Picea omorika) és un arbre de Nadal prim, alçat, però compacte, amb elegants branques. Solen tenir color verd clar en la part superior i blava en la part inferior, fent que l'arbre sembli tenir una boirina blava. Aquest avet pot usar-se després de Nadal com un bell arbre solitari per al jardí que pot aconseguir els 8-10 metres d'altura. L'avet platejat (Abies nordmanniana), es ven cada vegada més com un arbre de Nadal. Un arbre molt decoratiu amb la seva part superior verd fosc brillant i la part inferior grisa. L'arbre té una bona posició de les branques per a poder col·locar la decoració i il·luminació. L'avet blau (Abies procera "Glauca") té un bell color blau verdós. Aquesta espècie és àmpliament utilitzada per Nadal.

Els avets nadalencs poden estar situats a l'ombra i ple sol i prefereixen estar en sòls lleugerament humits, moderadament rics en nutrients.