L'Espigol atrau les papallones, aportant vida al teu jardí, balcó o terrassa.

L’Espigol és una planta aromàtica rústica que floreix a l'estiu. No és una planta gaire exigent. S'adapta molt bé a tots els terres i la sequera de l'estiu. Suporta l'exposició a ple sol i els terres rocosos i fins i tot sorrencs.

L’Espigol és un arbust molt resistent que pot assolir gairebé 2 metres d'alçada. La seva utilització és molt versàtil, pots cultivar-la al jardí, en parterres, rocalles, bordures o en test a la terrassa o balcó.

Les propietats de l’Espigol

La seva espectacular floració de color morat ens obsequiarà amb una deliciós aroma durant tot l'estiu. Aquesta aroma ens acompanyarà també a la tardor, si decidim assecar les seves flors i fer decoratius ramells o omplir petits saquets per a l'armari. A més, a l’Espigol se li atribueixen moltes propietats: sedants, antiinflamatòries, digestives, antibacterianes, cicatritzants, antisèptiques…

L’Espigol és un arbusts molt resistent i fàcil de cultivar

Encara que aguanten bé la calor, les espígols s'han de regar almenys un cop per setmana, procurant no mullar les flors i fulles per evitar la proliferació de fongs. Recorda regar sempre a les hores de menys sol.

Per tenir els epigols esplèndids cada estiu, és aconsellable practicar una poda a principis de primavera i tardor, sempre abans o després de la floració i mai no ha de superar la meitat de la mida de la planta.