Conrear maduixes i maduixots és senzill, fàcil i apetitós. A més, es poden plantar en l'hort, en el jardí o fins i tot en un test de la balconada, ja que no requereixen molt espai ni depenen massa de la llum directa del sol. Anima't a degustar maduixes ben dolces!

L'hàbitat natural de les maduixes (gènere Fragaria) són els clars dels boscos dels climes temperats. A partir d'aquí es pot deduir fàcilment quines condicions de sòl, il·luminació, temperatura i humitat necessiten.

Sòl: Tant les maduixes (Fragaria vesca) com els maduixots (conreessis obtinguts a partir de l'híbrid Fragaria x Ananassa) requereixen un substrat alguna cosa àcid; si és bàsic solen aparèixer problemes de clorosis. Prefereixen els sòls que drenin ben (per evitar la podridura de les arrels), encara que capaces també de retenir aigua. El contingut de matèria orgànica del substrat ha de ser més aviat alt, de fins al 5%.

Il·luminació: Toleren bé una exposició ombrejada. Massa hores de sol directe poden danyar fulles i fruits.

Temperatura: Són capaços de suportar gelades forts a l'hivern i calor intensa a l'estiu, però la seva temperatura ideal de frucitificació se situa entorn dels 18°. En climes molt càlids poden fructificar amb major dificultat, ja que solen necessitar acumular hores de fred (per sota de 7°) per trencar la latència hivernal.

Reg: Les maduixes i maduixots no porten bé la manca d'aigua, especialment durant el període de fructificació.

Com tenir èxit en el cultiu

Si decideixes realitzar la teva plantació de maduixes en l'hort o el jardí, situa-la directament en zones on no podries plantar altres espècies, com al peu d'arbres o arbustos, al costat de murs, casetes, etcètera. Convé plantar-les en una zona elevada que afavoreixi el drenatge de l'aigua de reg, i cobrir el sòl amb un embuatat orgànic que protegeixi a la planta de factors climàtics extrems, mantingui la humitat, aporti matèria orgànica, freni el creixement de males herbes, i impedeixi el contacte dels fruits amb la terra.

 

Als centres Jardinarium podràs obtenir una gamma àmplia de varietats presentades en tests, jardineres, terrines...