Sempre hem pensat que no hi ha jardí ni terrassa que estigui complet sense una barbacoa. I quan la tinguis sabràs per què ho diem.

Quan surts a menjar a la terrassa o al jardí, sol passar que la sobretaula s'allarga una mica més del normal. El bon ambient, la temperatura agradable, els riures... Perquè ara, imagina't si, damunt, fas el menjar també aquí fora en la teva barbacoa. El temps s'estira fins a l'infinit, i és una forma genial d'aprofitar al màxim aquest dia a l'aire lliure.

A la teva terrassa no cap una barbacoa? No ens ho creiem. Això ho dius perquè no has vist les mini barbacoes que tenim en els centres Jardinarium. Són d'allò més bufones i funcionals! I si tens més espai que ningú, t'has plantejat fer una d'obra? N'hi ha prefabricades o a mesura, en materials i estils diversos que segur que s'adapten als teus gustos. Però les autèntiques protagonistes són les barbacoes amb tapa. I entre elles també hi ha tot un món de barbacoes: elèctriques, de carbó, de gas, de pèl·lets, de llenya o combinades. Si et preguntes per a què és necessària la tapa, et direm que necessària no és, però que ajuda molt. La tapa contribueix a mantenir la calor a l'interior i garanteix la cocció uniforme dels aliments. Normalment posseeixen uns orificis de ventilació perquè puguis controlar la temperatura interior, i algunes vénen fins i tot amb termòmetre perquè no et passis ni un grau.

No podem dir quina és la millor barbacoa, ja que això dependrà de què cuinaràs, de quantes vegades la usaràs, de com t'agrada el menjar... El que sí que sabem és que, t'agradi el que t'agradi, hi ha una barbacoa per a tu. Per a peixos, per a verdures, per a carns, llagostins, musclos o fins i tot per a enfornar pizzes, castanyes, pa i pastissos! Perquè si el que vols és cuinar una cosa diferent en la teva barbacoa de sempre, idees no falten. Només amb una petita cerca en internet dels principals fabricants de barbacoes trobaràs un munt de receptes que et faran la boca aigua. Perquè en el món de les barbacoes no es tracta solament de bon rotllo, riures i aire lliure, que està molt bé! També té el seu quin el poder gaudir de la millor gastronomia.