La gespa que tantes alegries ens ha donat fins ara al jardí, necessita unes poques cures per tornar a estar al màxim la propera primavera i estiu.

Tombar-se a la gespa a l'estiu per dormir una llarga migdiada a l'ombra d'un arbre és molt gratificant. Sobretot si la gespa està en bon estat. I perquè ho estigui, cal proporcionar-li algunes cures durant tot l'any, fins i tot quan gairebé no es fa servir.

Ara, a la tardor, hem d'escarificar la gespa. Aquest procés consisteix a eliminar les restes vegetals que s'amaguen entre els brins i que impedeixen que la llum, l'aigua i l'aire arribin al substrat. L'escarificat ajudarà que les arrels s'enforteixin, eliminarà males herbes i evitarà que apareguin fongs. Per dur-ho a terme hi ha escarificadors manuals, però també elèctrics o de benzina. Després d'un escarificat profund de tardor, el més probable és que quedin zones gairebé sense gespa, i en aquest cas et tocarà ressembrar-les. Encara que en realitat també hauries d'escampar noves llavors per tota la gespa, per ajudar-lo a aconseguir un gruix més gran i una major uniformitat a tot el jardí.

A més d'escarificar i resembrar, a la teva gespa li vindrà bé una bona fertilització per enfortir-lo i protegir-lo contra plagues. Pel que fa al reg, tingues en compte que ara no necessita tanta aigua com a l'estiu. Pots regar-ho cada dos dies. I a l'hivern, si la teva zona és seca, rega només un cop per setmana o cap si és molt humida.