Tardor i hivern són bones èpoques per estalviar en aigua de reg.

Les necessitats hídriques de les plantes canvien amb cada temporada. I a la tardor, amb la baixada de temperatures i l'augment de la humitat, necessiten que els hi aportis menys aigua que a l'estiu. En cas contrari podries fer malbé les seves arrels i atreure fongs. Així, amb l'arribada del moment d'espaiar el reg per cuidar les plantes, arriba també el moment d'estalviar una mica d'aigua.

Si disposes de reg automàtic, reprograma'l per regar amb menor freqüència i en menor quantitat. I recorda que després, a l'hivern, si vius en una zona on sol glaçar sovint, hauràs de treure'l o protegir-lo perquè no rebenti el programador o les mànegues.

Una altra forma d'estalviar aigua és fer servir els tests d'autoreg. Es tracta de testos que tenen un dipòsit intern on s'acumula aigua per proporcionar-la lentament a la planta per absorció, segons les necessitats. N'hi ha en mides, materials i dissenys diferents, adaptant-se a tots els estils d'interiors i exteriors.

També podries començar a experimentar amb el mulching, una tècnica que consisteix a mantenir la humitat cobrint el substrat amb escorça de pi o similar.