No tot s’hi val per decorar el teu arbre de Nadal. Et donem algunes idees de per on començar, materials, formes, llums… Però l’art el poses tu!

Triar un arbre de Nadal és la primera tasca, i no és tonteria! Cal triar entre diferents varietats, tons de verd, amb o sense arrel, naturals o artificials... I quan ja el tinguis a casa, comença la segona fase: la decoració. Estaria bé que la decoració de l’arbre vagi d’acord amb la de la resta de la casa, o com a mínim amb la de l’habitació on hagis de tenir l’arbre. El primer que has de saber és un petit secret que val per a tots els estils de decoració d’arbres de Nadal: la profunditat. Normalment, quan decorem el nostre arbre, li anem posant coses a sobre, amb més o menys gràcia i més o menys distribuïdes, però gairebé sempre ens oblidem de l’interior de l’arbre. Però si comences a decorar des del tronc i cap a les puntes de les branques, aconseguiràs que el teu arbre tingui moltíssima més personalitat i que no et quedi com un simple con ple de llums i garlandes escampades.

Comença amb la il·luminació bàsica, i recorda fer-ho des del tronc cap a fora. També pot ser que tinguis una d’aquelles tires de llums que es desenrotllen des de la punta superior de l’arbre, que són molt còmodes i ràpides d’instal·lar. Després, pots decorar amb alguns detalls naturals, com branques d’eucaliptus o molsa. I arriba el moment de les boles. Recorda la paraula màgica: la profunditat. Combina diferents tipus de boles, colors, materials i mides, però que no totes quedin penjant a les puntes de les branques.

Un cop tens tot això, pots complementar el teu arbre amb altres elements decoratius al teu gust: petits animalons, estrelles, capsetes de regal, fulles de vidre, rens de peluix... La varietat d’elements i materials és gairebé infinita, i tot depèn del gust de cadascú. Perquè encara que abans hem dit que no tot s’hi val per decorar el teu arbre, gairebé tot s’hi val. I més encara si el decores amb els teus fills que, com ja saps, sempre ens aporten una dosi d’il·lusió i creativitat extra.