Amb o sense arrel, diferents tons de verd, diferents resistències...

Abans de triar l’arbre de Nadal, pren mesures. No és el mateix tenir-lo en un racó del menjador que al hall d’un edifici, i no totes les cases són igual d’altes. Mesura bé perquè no et quedi ni massa encaixat entre mobles ni tampoc es vegi massa solitari.

Què faràs amb ell després de Nadal? Guardar-lo al traster per l’any que ve? Doncs evidentment, necessites un arbre artificial. Plantar-lo al jardí quan s’acabin les festes? Llavors busca’n un de natural i amb arrel. Els que no tenen arrel, procedents de plantacions ecològiques, es converteixen en compost en l’acabar la seva comesa decorativa. I si et decideixes per un exemplar natural, has de saber que n’hi ha en diferents tons de verd: verd viu, fosc, blavós o una combinació de verds. També n’hi ha de més brillants o menys, i algunes espècies són més resistents que d’altres a les condicions de temperatura i humitat de l’interior de les cases. Perquè cal recordar que són arbres i que necessiten humitat, cosa que les calefaccions a l’hivern no solen conservar molt bé.

Si tries un arbre artificial, segur que trobes el que necessites: colors diferents, decorats, amb neu, amb purpurina, d’aspecte natural... Hi ha de tot!