Amb el que estem passant últimament, som més conscients que mai de com n’és d’important respirar aire net. Hora de conèixer les nostres plantes purificadores!

Tu ja ho sabies. Nosaltres ja ho sabíem. Però és que fins i tot la NASA ho diu! Les plantes d’interior són beneficioses per la nostra salut. I no parlem només de la nostra salut mental, ja que ens ajuden a sentir-nos millor, més relaxats, més a prop de la Mare Naturalesa, en un espai més bonic... Parlem de la salut física.

Segons l’estudi de la NASA, hi ha algunes plantes que desintoxiquen, refresquen i purifiquen l’aire de les nostres cases i oficines. No creus que això és molt important en els temps que corren? Nosaltres sí! Per això et passem la llista de les plantes més eficaces entre totes les estudiades, així ja tries tu la que més t’agradi: Heura, Cinta, Potos, Spathiphyllum, Aglaonema, Chamaedorea, Sansevieria (espasa de Sant Jordi o llengua de tigre), Philodendron, Dracaena de fulla fina, Tronc del Brasil, Ficus, Gerbera Daisy, Crisantem, Nephrolepis (falguera), Palmera, Areca, Orquídia, Orquídia alevilla o Orquídia papallona, Dieffenbachia i Homalomena. No són poques, oi?

Però tingues en compte que no totes fan el mateix ni en la mateixa mesura. Algunes eliminen més toxines, altres són més refrescants, però en general totes contribueixen a millorar l’aire que respirem renovant l’oxigen.

Ah, l’Aloe vera no és en aquesta llista, però has de saber que, a més de les moltes propietats curatives dels seus components i d’absorbir impureses tòxiques que es troben en els productes de neteja, aquesta planta és capaç d’advertir-nos que l’ambient està carregat de substàncies químiques nocives mostrant unes taques marrons a les seves fulles. Un veritable detector natural de la contaminació industrial!

Totes elles són fantàstiques, i a més ens ajuden a decorar els nostres espais interiors de mil maneres diferents. Amb les falgueres i els potos podem crear veritables cascades verdes, per exemple; el Tronc del Brasil i les sansevieres formen columnes verticals de diferents tons de verd; amb un bon ficus benjamina disposarem d’un frondós verd natural en qualsevol racó; i amb totes les espècies d’orquídies podràs combinar els diferents verds i els diferents colors i formes de les seves flors per decorar de la forma més bella i saludable.