Per les seves innumerables propietats, les aplicacions de les plantes aromàtiques són gairabé infinites: infusions, medicines, aromatitzar espais, cosmètica… i alegrar-nos la vista, és clar. I el millor és que tot això és al nostre abast sense invertir-hi grans esforços.

Les plantes aromàtiques poden cultivar-se fins i tot en interiors sempre que tinguin a prop una finestra lluminosa. Uns petits testos o unes jardineres són suficients per disposar d’un bon assortit sempre fresc i a punt: alfàbrega, orenga, romaní, menta i farigola seran un gran equip que farà els teus plats molt més saborosos. L’alfàbrega és la més fàcil de cultivar, i com que és la que més aigua necessita et servirà com a indicador de que a totes les altres els aniria bé una mica de reg. Ja que les tens a la cuina, aprofita per enriquir-les de tant en tant amb el marro del cafè, un fertilitzant que els anirà a meravella. Quan en necessitis una mica per cuinar, li pots tallar la part superior més tendra, i així s’anirà enfortint i creixent des de sota.

I recorda: el que vols són plantes aromàtiques, no flors. Per tant, si li comencen a aparèixer flors, poda-les més sovint, ja que aquestes flors restaran força a la planta reduint la producció de les fulles que necessites.