Aquesta temporada, que els mosquits es quedin a casa seva.

Segur que muntarem molts sopars i trobades a la terrassa o al jardí, però cada any quan arriba aquesta època tenim el mateix problema: els maleïts mosquits que s'uneixen a la festa sense que els hagi convidat ningú. Però no deixarem de gaudir de les nostres festes per culpa d'aquestes bestioles! Per sort, existeixen moltes opcions perquè se'ls passin les ganes d'acompanyar-nos, i aquí te n'ensenyem unes quantes. Potser la més natural de totes sigui protegir-se amb una mosquitera, que es pot posar a les portes i finestres i també en pèrgoles o fins i tot cobrint el llit. Un altre remei natural, i molt agradable!, és posar en un recipient el suc de mitja llimona amb uns quants claus d'espècia. També ajuda a mantenir-los allunyats l'olor d'algunes plantes, com l'alfàbrega, els boixacs i la citronel·la.

Una de les opcions que més ens agraden, tant per la seva eficàcia com pel seu poder decoratiu durant tota la nit, són les espelmes i les torxes d'oli. Pots clavar-les al jardí al voltant de la taula i omplir-les amb olis especials repelents de mosquits. Atrauran totes les mirades i allunyaran tots els mosquits! Que no tens jardí? Cap problema, perquè també pots fer servir aquestes torxes clavant-les als testos o lligant-les a la barana de la terrassa. Queden espectaculars, ja ho veuràs!

També els esprais repelents que s'apliquen sobre la pell són efectius, igual que alguns insecticides que es poden ruixar a l'exterior, al voltant de la zona on has d'estar-te. Sigui quin sigui el mètode que facis servir, l'important és tenir la festa en pau.