Tot el món sap que per cuinar la millor barbacoa el que es necessita és... Bé, la veritat és que cada cuiner té els seus propis trucs!

A veure, no ens enganyem: “tants caps tants barrets”, però hi ha alguns factors bàsics que s’han de tenir en compte. Treu-los tot el partit i esdevindràs un autèntic expert. Per començar, el tipus de barbacoa. Perquè no és el mateix cuinar en una barbacoa de carbó que en una de gas, de llenya o elèctrica. Una de les diferències principals és la facilitat d’ús; les de gas i les elèctriques són les més fàcils de fer servir. Això és així perquè s’encenen molt ràpidament i pots regular la temperatura del menjar amb els comandaments, igual que en els fogons de la cuina de casa. Amb les altres, en canvi, trigaràs un temps a agafar la pràctica d’encendre el foc i, sobretot, de tenir-lo a punt a l’hora correcta. Però, com per a tot, hi ha trucs i eines perquè puguis encendre la teva barbacoa de carbó sense desesperar-te fent muntanyes de palets fumejants. Pregunta pels encenedors de barbacoes i al·lucina amb el resultat!

Una altra gran diferència entre barbacoes és el sabor del menjar que s’hi cuina. Perquè sí, el sabor canvia segons la que es faci servir. Les de llenya i les de carbó són les que donen més gust al menjar, aquell clàssic gust fumat que fins i tot arriba a agafar l’aroma de les diferents fustes que es cremen. A més de la dificultat que ja hem esmentat abans a l’hora d’encendre-les, aquest tipus de barbacoes encara tenen una complicació afegida: quan estan enceses és més complicat regular la temperatura de cocció, especialment pels no iniciats. Però, un cop més, existeixen trucs que t’ajudaran a sortir airós d’aquest petit inconvenient, i un exemple d’això són els termòmetres externs.

O sigui que l’elecció és tota teva. Igual que la del menú. I estem segurs que, escullis el que escullis, serà un èxit de festa. Bon appetit!