Una terrassa ben plantejada des del principi és una garantia d’éxit. Aquests consells t’ajudaran.

Ens encanta que ens vinguis a veure als nostres centres de jardineria! Però t’hem de dir que abans de venir a comprar plantes, jardineres o qualsevol cosa per a la teva terrassa, cal tenir en compte una sèrie de factors clau, sobretot si vius en un pis. Per suposat, si necessites consells estarem encantats d’ajudar-te!

És molt important que esbrinis la resistència del forjat. Si la teva terrassa és alta, aquesta és una de les primeres coses que has de fer, perquè d’això dependrà el tamany i la capacitat dels testos que hi puguis col·locar. Com més tamany, més pes. Pensa que els testos estaran plens de substrat, i que a més el pes d’aquest augmenta quan és humit. Si vols grans testos, pots preguntar al teu centre de jardineria per testos lleugers i també per tipus de substrats poc pesants. El tamany dels testos també definirà l’envergadura de les plantes que podràs utilitzar. Quan reparteixis el pes pensa que normalment els extrems i les zones que estan tocant la casa són els punts més forts del forjat; al centre és menys aconsellable carregar grans pesos. Igualment, si vols penjar  jardineres de les baranes, comprova la seva solidesa. Fes un petit croquis que inclogui les mides de l’espai i la distribució de testos i jardineres. Així podràs calcular la quantitat d’elements i el seu tamany.

Potser no t’havies parat mai a pensar en això, però també hauràs d’observar la trajectòria del sol i com incideix als diferents punts de la terrassa durant el dia i, si és possible, durant tot l’any. Per exemple: una exposició a l’oest tolera un nivell d’insolació molt alt i fort durant l’estiu, en canvi una orientació cap al nord és molt obaga a l’hivern. Les millors són al sud i a l’est. Aquesta informació et permetrà escollir millor les plantes. I tingues en compte també com li afecta el vent.

Pel que fa als estils, els clàssics són molt atractius, però els moderns acostumen a ser més adequats per als espais petits, gràcies al predomini de les línies simples i la senzillesa del disseny. Pensa que les barreges, tant de materials com de colors i plantes, exigeixen molta perícia i experiència.