Per a les plantes que viuen en un test, el reg és d’importància capital, perquè tenen una quantitat limitada de substrat.

Les plantes s’han de regar. Sí, ja sabem que ho saps, però també sabem que no sempre és fàcil fer-ho. Bé perquè no hi som, bé perquè ens n’oblidem, hi ha moltes plantes que se’ns moren pel camí. Doncs perquè això no et torni a passar, i perquè siguis molt feliç mentre regues, aquí et parlem de quatre tipus de reg que pots fer servir segons el que més et convingui, el teu espai i el pressupost que hi vols destinar.

Reg manual amb regadora o mànega: La freqüència està condicionada per les exigències de les plantes, pel tipus de continent (els de plàstic, resina o metall conserven millor l’aigua que els de terracota perquè transpiren menys) i, sobretot, per l’època de l’any. Fes-ho fora del sol directe i evita mullar les fulles per prevenir les malalties derivades dels fongs, i les flors, especialment si són de corol·la densa.

Hidrogels o polímers hidroabsorbents: De gran ajut si estaràs fora o si vols tenir menys feina amb el reg. Regulen l’aportació d’aigua a les plantes durant diverses setmanes.

Testos amb reserva d’aigua: Tenen un dipòsit que proporciona aigua al substrat per capil·laritat, i un sensor d’humitat que permet conèixer permanentment el nivell d’aigua i quan s’ha de tornar a omplir.

Reg automàtic per degoteig: És la manera ideal per a fer un ús més eficient de l’aigua i treure’t la feina i l’obligació de regar, per petita que sigui la terrassa o per poques plantes que hi tinguis. La xarxa de reg acostuma a instal·lar-se enganxada a les parets de la terrassa o per tota la barana, perquè quedi menys visible.